World's Greatest in Athletics

Tryckt, klar och skickad!

23 Jun, 2010 Årsboken Friidrott 2010 är tryckt och levererades till prenumeranterna i onsdags.  

Den 50:e årgången av "Friidrott" innehåller det mesta av det bästa från friidrottsåret 2009 – från VM i Berlin och inne-EM i Turin till SM, JSM, USM och mycket annat. Totalt över fyrahundra sidor med text, bilder, resultat och statistik om den olympiska huvudidrotten.

Den enda svenska årsboken om friidrott redovisar "allt" från VM-året 2009 med betoning på mästerskapen. Från de stora mästerskapen, GP-tävlingarna och landskamperna ner till junior-EM och ungdoms-VM. Sverige tog nio internationella mästerskapsmedaljer 2009 varav sju på junior-ungdomsnivå. På UVM i Italien blev det två guld varav ett på pojkarnas 800 m. Detta är ett axplock av vad som serveras i Friidrott 2010.
Ett annat är A. Lennart Julins djupdykning i friidrottshistorien där han analyserar det som varit i en åtta sidor lång artikel. Vidare skriver vi om Christian Olssons märkliga berg-och-dalbane-karriär och i jubileumsavsnittet berättar bokens grundare Nils Lodin om hur det gick till när han startade det bokprojekt som nu levt i ett halvt sekel.

Titeln på denna bok är FRIIDROTT 2010 vilket kan tyckas lite märkligt eftersom den föregående bär namnet 2008. Förklaringen är att vi från och med i år återgår till den ursprungliga titelsättningen där utgivningsåret styr.

Denna den 50:e boken följer de två senaste utgåvorna i format och upplägg. Skillnaden är att den innehåller fler sidor, fler bilder och mer friidrott än i någon av de fyrtionio föregångarna!
Friidrott 2010 levererades till kund den 23 juni.

Jonas Hedman
Redaktör
Webmaster: jonas.hedman@textograf.com Created by aeiouy