World's Greatest in Athletics

Stefan Holm: ”En fantastisk bok!”

82.jpg
Foto: Jonas Hedman

22 Jul, 2014 Få är så belästa som olympiske mästaren i höjd, Stefan Holm, som läser nästan alla typer av böcker inklusive årsboken Friidrott. ”Den sammanfattar friidrottsåret på ett väldigt bra sätt och i FRIIDROTT 2014 kan man bland annat minnas inne-EM i Göteborg då Sverige tog hela sex medaljer!”, säger Stefan.  

Stefan Holm läser en rad romaner varje år och till det kommer faktaböcker som FRIIDROTT 2014. 

– Jag gillar verkligen den här typen av böcker! Det är fylliga avsnitt om bland annat VM i Moskva som ju var det största som hände 2013 och när det gäller juniormästerskapen så är det alltid kul att kunna gå tillbaka senare och se hur det gick för dem som seniorer, säger Stefan.


Gillar statistik
Att han även har ett intresse för resultat och statistik känner många till.

– Friidrottsresultat finns ju på Internet men de försvinner ju efter ett tag och därför är det bra att de finns i boken. Års- och genom-tiderna-listorna gillar jag också, inte minst dessa unika nordiska listor.


– En årsbok ger en bra återblick med rankingen och mästerskapen och man hittar svar på många av de frågor man har. Ett utmärkt uppslagsverk! Jag har flera årgångar från Nils Lodins tid då boken var blå och även några från åren då Göran Lenz gav ut den, bland annat 2004:an plus några av de senaste åren. Det är ju en sån här bokserie man egentligen vill ha komplett!Läser 30–40 böcker per år

När Stefan var aktiv höjdhoppare läste han mer än han gör idag.

– Då var det mycket resor vilket innebar mer tid för böcker. Som mest har jag läst femtio böcker på ett år men nu blir det 30–40. Det fungerar som avkoppling för mig.

Till favoritförfattarna hör britterna Frederick Forsyth och Jeffrey Archer.

– Den sistnämnde var faktiskt friidrottare – sprinter – och gjorde en landskamp mot Sverige. Av svenska författare är Arne Dahl min favorit, han har ett väldigt bra språk.

Stefan har själv skrivit flera böcker, bland annat ”en av 12” och ”Stefan Holm – höjdhoppare” tillsammans med Christian Augustsson. Hösten 2013 gav han ut spelet/boken ”Sportquiz” tillsammans med Björn Hellberg.


Mer info om FRIIDROTT 2014
Beställ boken

Jonas Hedman
Webmaster: jonas.hedman@textograf.com Created by aeiouy