World's Greatest in Athletics

”En unik friidrottsbok”

61.jpg
Förbundskapten Stefan Olsson.
Foto: Ryno Quantz

29 Jun, 2010 Årsboken Friidrott har speglat svensk och internationell friidrott i 50 år och antalet trogna läsare är många genom åren. En av dem är förbundskapten Stefan Olsson som kom i kontakt med boken första gången på 70-talet.  

– Årsboken Friidrott är en unik dokumentation av svensk och internationell friidrott och borde vara en självklarhet för alla friidrottsintresserade! Ingen annanstans finns alla mästerskap, galor, landskamper och SM-tävlingar redovisade i text, bild och siffror i en och samma publikation, säger Stefan.
Just det varaktiga värdet som en tryckt bok innebär är något som tilltalar Stefan.
– I den digitala tidsålder vi lever i med alla resultat på Internet så fyller årsboken en viktig funktion som uppslagsverk. I den är alla uppgifter bestående till skillnad från alla Internet-länkar som tenderar att försvinna med tiden. Jag gillar också den omfattande rekordavdelningen med världs-, europa, nordiska och svenska rekord där de aktuella toppnoteringarna för året finns.
– Årsboken Friidrott borde finnas på alla klubbkanslier! Det är den enda publikationen där alla SM, JSM och USM finns samlade med resultaten för de åtta bästa i alla grenar och åldersklasser, säger Stefan.

Staffan Conrad

Mer om "Friidrott 2010"
Beställningsinformation
"Ett halvt sekel i friidrottens tjänst"
Webmaster: jonas.hedman@textograf.com Created by aeiouy